Home

Nieuws 1693 x bekeken 2 reacties

Kamer wil geen voldongen feiten in PAS

Den Haag - De Tweede kamer wil niet voor voldongen feiten worden gezet in het debat over het stikstofbeleid (Programmatische Aanpak Stikstof, PAS). In een procedurevergadering met alle partijen heeft met name de VVD-fractie erop aangedrongen dat er geen onomkeerbare stappen worden gezet, voordat het parlement zich over de verschillende regelingen heeft gebogen.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken)  is na de aanvaarding van het wetsvoorstel in de Eerste Kamer druk bezig met de voorbereiding van algemene maatregelen van bestuur, die het stikstofbeleid verder moeten uitwerken. Een eerste besluit is al aan het parlement voorgelegd. Dat betreft de depositiegrens waaronder geen Natuurbeschermingswetvergunning hoeft te worden aangevraagd.

Ondertussen zijn provincies met elkaar in gesprek over de verdeling van de ontwikkelingsruimte.  Dat is de ruimte die er is  voor investeringen. Staatssecretaris Sharon Dijksma is er niet geruist op dat overal genoeg economische ruimte ontstaan. In een flink aantal gebieden geeft de PAS geen garantie dat de neerslag van stikstof in daarvoor gevoelige natuurgebieden ook daadwerkelijk daalt, zoals de bedoeling is.

VVD-woordvoerder Helma Lodders in de Tweede Kamer zegt   zorgen te maken over de voortgang. "Ik wil zien hoe de uitwerking van de PAS zal zijn in de besluiten die nog aan de Tweede kamer worden voorgelegd." Het parlement heeft eerder deze week bij  Dijksma aangedrongen op snelheid en openheid.

Laatste reacties

  • joannes

    Gaat de Tweede Kamer op de kwaliteit en duurzaamheid van haar eigen besluiten en voorgestelde wetten ¨PASsen¨? Het lijkt zo!

  • bramegberts1

    Zij, de staatssecretaris begint ook zelf steeds meer te twijfelen ssn fe beschikbare ruimte voor ontwikkeling. Ziet ze nu pas wat de uitwerking wordt ? Niet te filmen zeg

Of registreer je om te kunnen reageren.