Home

Nieuws 6 reacties

Kamer wil debat over stikstofberekeningen

Den Haag - De Tweede Kamer wil opheldering van staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) over de verschillen tussen stikstofdepositie-metingen en de modelberekeningen. Op verzoek van CDA-woordvoerder Jaco Geurts zal op korte termijn een debat met de staatssecretaris worden gevoerd over de stikstofdepositie.

Aanleiding voor het verzoek van Geurts zijn artikelen in het vaktijdschrift V-focus en een uitzending van 1-Vandaag afgelopen weekeinde. Tot nu toe hielden de regeringspartijen een debat tegen. Dinsdag besloot de VVD-fractie het verzoek van het CDA te steunen.

Geurts vraagt aan de staatssecretaris om naast een brief met opheldering ook 'alle rapporten die nu nog in de spelonken van het kabinet liggen' mee te sturen naar de Tweede Kamer.

Laatste reacties

 • bertes

  SGP heeft het aangeroerd. niet cda. die heeft dit beleid mee vorm gegeven.

 • minasblunders1

  Maakt niet uit Bertes, uiteindelijk doen ze geen van allen wat, zoals al jaren het geval is.

 • Jan van het Zand

  Na minasblunders is het nu tijd voor stikstofblunders?

 • koestal

  Bij al die rapporten staat de uitslag al bij voorbaat vast,wie betaalt ,die bepaalt,is al vaker gebeurt. De stikstof deposito door het wegverkeer is er vorige week al buiten gehouden ,maar komt wel op het conto van de melkveehouders en die krijgen hiervoor weer de zwarte piet.De stikstofberekeningen worden op het ministerie strak geregiseert ten nadele van de boer

 • minasblunders1

  Parel, de naam omvat al ALLE blunders die met de mestwet te maken hebben. Tijd om deze lieden strafrechtelijk te gaan vervolgen.

 • koestal

  Wat is het gemakkelijk om de boeren alle milieuproblemen in de schoenen te schuiven. Afgelopen zomer werd er geconstateerd dat het fosfaatgehalte in het Zuid-Hollandse oppervlaktewater te hoog was,dit kwam omdat er toen tijdens een overvloedige regenval de rioolzuiveringsinstallaties het rioolwater ongezuiverd moesten lozen omdat ze hiervoor onvoldoende opslag hadden ,maar ze stonden direct al weer naar de boeren te wijzen.Er wonen ook veel teveel mensen in Zuid-Holland,daarom ook een te hoog fosfaatgehalte in het oppervlaktewater,maar het rioolwater moet wel ergens naar toe.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.