Home

Nieuws 580 x bekeken

GroenLinks vicefractievoorzitter Eickhout meest duurzaam

Amsterdam – Dagblad Trouw heeft vandaag op de dag van de duurzaamheid haar Duurzame top 100 weer gepresenteerd. GroenLinks-politicus Bas Eickhout ging er met de koppositie vandoor.

Daarnaast was Aart van Veller (nummer 7) een opvallende nieuwkomer op de lijst. Met zijn bedrijf Vandebron biedt hij een online marktplatform voor duurzame energie. Burgers kunnen via deze website direct stroom inkopen bij de boer, van bijvoorbeeld windmolens en vergisters, zonder tussenkomst van een energiemaatschappij.

Staatssecretaris Dijksma (nummer 57) kon haar positie in het linker rijtje niet handhaven, zij zakte 30 plaatsen. Ook Cees 't Hart, directeur FrieslandCampina, stond met zijn positie op nummer 84 een stuk lager dan vorig jaar. Trouw stelt jaarlijks een lijst samen van de meest duurzame Nederlanders. Dit jaar scoorden vooral politici en jongeren hoger dan in voorgaande edities.

Of registreer je om te kunnen reageren.