Home

Nieuws 1 reactie

Geen verschillende btw-tarieven voedsel

Den Haag - Het kabinet gaat geen onderscheid maken in het belastingtarief voor verschillende soorten voedsel. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) in reactie op een voorstel van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.

Thieme pleit ervoor om het btw-tarief voor vlees te verhogen naar het hoge tarief en het btw-tarief voor groente en fruit te verlagen naar 0 procent, om zo gezond voedsel te stimuleren.

"Indeling van eerste levensbehoeften zoals vlees, vis en zuivel in het algemene btw-tarief lijkt niet logisch", aldus Dijksma. Ze verwijst ernaar dat het  Europees rechtelijk niet is toegestaan om geen btw te heffen over voedingsmiddelen als groente en fruit. "Bovendien is het kabinet er vanwege de uitvoerbaarheid geen voorstander van om producten zoals vlees, vis en zuivel uit te zonderen van het verlaagde tarief voor voedingsmiddelen. Het kabinet bekijkt dit liever voor de totale categorie voedingsmiddelen en niet met diverse uitzonderingen binnen die categorie."

Eén reactie

  • somporn

    Promoten van eigen waar door Thieme.
    Hoe achterbaks kun je zijn om zelfs in Politiek Den Haag je eigen Vegaburger
    te promoten.Dan zijn er ook nog Gekken in NL die op zo een figuur hun stem uit brengen.PvdD ,party van list en bedrog.

Of registreer je om te kunnen reageren.