Home

Nieuws

Fransen willen overleg over prijzenoorlog

Parijs – De Franse minister van landbouw Stéphane le Foll en zijn collega van economische zaken Emmanuel Macron hebben vertegenwoordigers van de grote supermarkten en van de voedingsmiddelenindustrie ontboden voor overleg over de voortdurende prijzenoorlog.

Vooral Le Foll staat de afgelopen tijd flink onder druk van boeren en voedingsbedrijven die klagen over de gevolgen die die prijzenslag heeft voor hun inkomsten. Volgens Le Foll maakt de regering zich vooral zorgen 'dat de winkeliers slechts één motto hebben: de laagste prijs, waardoor de inflatie tegen deflatie aan begint te lopen'. De supermarkten en hun grootste leveranciers in Frankrijk beginnen traditioneel in oktober met de jaarlijkse onderhandelingen over de prijzen waarvoor de winkelbedrijven goederen afnemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.