Home

Nieuws 6 reacties

Eerste Kamer stemt in met PAS

Den Haag – De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). PVV, VVD, PvdA, CDA, ChristenUnie en D66 stemden voor. SP, GroenLinks, PvdD, 50Plus en de Onafhankelijke Staten Fractie (OSF) stemden tegen het voorstel.

De Eerste Kamer stelde de stemming over de PAS eerder uit omdat er twijfel was over de onderbouwing van de wet, omdat er onzekerheden waren over de rekenmethode waarmee stikstofuitstoot wordt bepaald. Het College van Senioren van de Eerste Kamer wilde eerst een rapport hierover ontvangen voordat er over het wetsvoorstel gestemd kan worden.

Het debat in de Eerste Kamer over de PAS zou niet heropend worden na het rapport. De Senatoren hebben nu toch besloten te stemmen voor het wetsvoorstel.

Laatste reacties

 • koestal

  onzekerheden over de berekening van de uitstoot van stikstof,daar zijn ze dus ook niet uitgekomen,ze gaan nu uit van aannames,daar kun je weer alle kanten mee op,de boer is weer de dupe

 • astrid

  Heeft SGP (boerenpartij) niet gestemd?

 • j.verstraten1

  Koestal, boeren die gedwongen stilzitten zijn pas écht de dupe. Hopelijk is deze PAS RvS proof en kunnen ondernemers vooruit. Wachten op de discussie omtrent aannames/metingen rondom het ammoniakdossier zou wederom vertragend werken.

 • alco1

  @Verstraten. Ga er maar vanuit dat gezien de inhoud van de tweede kamer, aannames naar één kant hangen.

 • veldzicht

  Er zijn 225 1ste en 2 de kamerleden,als je er 10 vindt die het begrijpen
  dan houdt het schoon op,de rest lult maar wat mee en/of hebben zich wat wijs laten maken.

 • Mariska Vermaas

  @Astrid: de SGP was niet aanwezig bij de stemmingen. (voor het verslag van de vergadering zie <> )

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.