Home

Nieuws 4 reacties

Duitse zeehonden bezweken aan vogelgriep

Berlijn - Een groot deel van de ernstig zieke of gestorven zeehonden aan de Duitse Noordzeekust en Waddenzee was besmet met een vogelgriepvirus. Wetenschappers hebben in de kadavers van de zeehonden de variant H10N7 van het virus aangetroffen. Dat heeft een woordvoerster van het Duitse Nationaal Park Waddenzee vrijdag laten weten.

Sinds begin oktober zijn op de stranden van de eilanden Helgoland, Sylt, Amrum en Föhr circa 500 dode of zeer zieke zeehonden aangetroffen.

Een woordvoerster van Zeehondencentrum Ecomare op Texel meldde begin deze week dat het gaat om een heel lokale epidemie, die zich beperkt tot de eilanden voor de kust van de Noord-Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein.

Laatste reacties

 • Mozes

  Ik had van de dierenpartij begrepen dat alleen in de veehouderij dieren ziek worden. Daarbuiten nooit.

 • alco1

  Ik denk dat er teveel van zijn, de natuurlijke vijand, de mens die knuppelde voor de kleding doet dat niet meer. Die hebben nu aangename huizen gebouwd voor pokke weer. Dat is een soort ontwikkeling. Raar toch dat de boeren die een aangename en veilige stal voor hun dieren bouwden, het ook weer niet goed doen in de ogen van de geitenwollensokkenclub, die willen de dieren weer buiten zien in het kille buiten.

 • koestal

  waar blijft Wakker Dier en Thieme ? het is tijd voor actie !

 • koestal

  vreemde combinatie,zeehond met vogelgriep ?

Of registreer je om te kunnen reageren.