Home

Nieuws 772 x bekeken

Duitse hotline om anoniem misstanden te melden

Hannover - Het landbouw- en consumentenministerie van Nedersaksen heeft een hotline ingesteld waar mensen anoniem misstanden op het gebied van dierenwelzijn en voedselveiligheid kunnen melden.

"Met een professioneel bemande meldcentrale wordt nu insiderinformatie over overtredingen verzameld, gecontroleerd en aan de verantwoordelijke autoriteiten doorgegeven," licht landbouwminister Christian Meyer van de Duitse deelstaat toe. Volgens hem is er voldoende waarborg ingebouwd dat het niet tot lasteracties en valse inlichtingen komt.

Boerenbond Landvolk is het daar niet mee eens en ziet op dat punt juist wel een groot risico. Landvolk-topman Werner Hilse is van mening dat het initiatief op politieke grootspraak berust en dat de bestaande controle op misstanden uitstekend functioneert.

Of registreer je om te kunnen reageren.