Home

Nieuws

Dow Agrosciences groeit nauwelijks

Midland – Dow Agrosciences heeft in het derde kwartaal een omzet geboekt van $1,4 miljard (€1,1 miljard), ongeveer evenveel als een jaar eerder. De winst voor rente, belastingen en afschrijvingen daalde van $18 miljoen naar $5 miljoen (€3,9 miljoen).

Het bedrijf schroefde uitgaven op om meer groei aan te wakkeren en heeft last van een zwakke vraag naar gewasbeschermingsmiddelen.
Het bedrijf uit Michigan heeft de vaste kosten sinds 2012 verlaagd met 3 procent en wil de kosten nog verder terugdringen. Hoe dat moet worden bewerkstelligd, is niet bekendgemaakt. Een coalitie van milieuorganisaties en boeren heeft deze week een rechtszaak aangespannen met als doel de toelating van een belangrijke nieuwe herbicide van Dow ongedaan te maken.
Volgens de organisaties heeft de Environmental Protection Agency, een federaal agentschap dat de volksgezondheid en bescherming van het milieu bewaakt, de impact van één van de actieve ingrediënten niet goed bestudeerd. Het betreft de herbicide Enlist Duo en de actieve stof 2,4-D.

Of registreer je om te kunnen reageren.