Home

Nieuws 603 x bekeken 1 reactie

Directie Delhaize in overleg met stakend personeel

Brussel - De directie van de Belgische supermarktketen Delhaize en vertegenwoordigers van de werknemers gaan maandagmiddag om de tafel zitten voor een verzoeningspoging.

De twee partijen zijn door de Belgische overheid uitgenodigd na een stakingsweekend. Delhaize beleeft turbulente tijden, nadat het concern in juni een grote reorganisatie had aangekondigd.

De verzoeningspoging moet nieuwe (wilde) stakingen voorkomen. Bovendien moet het de partijen nader tot elkaar brengen zodat er onderhandeld kan worden over de aangekondigde reorganisatie.

Hevige concurrentie van onder meer Albert Heijn dwingt Delhaize tot een reorganisatie, waarbij 2.500 banen op de tocht staan en veertien onrendabele winkels met sluiting worden bedreigd. Bovendien wil het supermarktconcern de arbeidsvoorwaarden van het personeel aanpassen.

Sinds de aankondiging van de plannen is het onrustig onder de werknemers. Er waren al verschillende werkonderbrekingen en stakingen bij een klein aantal vestigingen. Afgelopen vrijdag en zaterdag waren echter tientallen supermarkten gesloten. Er werd ook gestaakt bij twee distributiecentra.

Maandag zijn alle vestigingen en distributiecentra weer open, aldus een woordvoerder van het supermarktconcern. Maar er is wel achterstand, die nog moet worden weggewerkt.

De financiële schade voor Delhaize is groot, aldus de zegsman. Hij wilde geen precieze cijfers geven, omdat "de situatie al zeer gespannen is''.

Eén reactie

  • ed12345

    Ik denk dat de concurentie meer van uit de hoek van Aldi e.d komt .De meeste banen bij Delhaize in de winkels zijn deeltijd
    jobs om onder veel sociale lasten uit te komen

Of registreer je om te kunnen reageren.