Home

Nieuws 1098 x bekeken

Dioxinedruk bij mens neemt af

Bilthoven - Hoewel melk, rundvlees en plantaardige oliën en vetten de belangrijkste dagelijkse bronnen zijn voor de inname van dioxinen, is er geen aanleiding meer voor zorg voor de volksgezondheid. Dat stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Volgens een RIVM-berekening is de inname van dioxine afgenomen en ligt die bij de Nederlandse bevolking dit jaar voor het eerst niet boven de gezondheidslimiet.

Dioxinen bestaan in veel verschillende soorten. Er wordt verondersteld dat ze kankerverwekkend zijn. Dioxines hopen zich op in vet. Bij de berekening is een combinatie gemaakt van het consumptiepatroon van de Nederlander volgens de Voedselconsumptiepeiling en de gegevens over de concentraties aan dioxines in producten. De zogenoemde gezondheidslimiet is de hoeveelheid die een mens gemiddeld levenslang mag binnenkrijgen, zonder nadelige gevolgen voor de gezondheid te ondervinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.