Home

Nieuws 777 x bekeken 2 reacties

Dijsselbloem: bank moet vaker 'nee' zeggen tegen krediet

Amsterdam - Banken moeten vaker 'nee' zeggen bij het verlenen van kredieten. Huishoudens en bedrijven waren gewend geraakt aan makkelijk krediet. Banken faciliteerden dat door grote risico's te accepteren. Dat zegt minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem in een interview met het blad Bank/Wereld van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Die overkreditering van voor de economische crisis heeft enorme kosten met zich meegebracht, die nog steeds de bestedingen en dus het economisch herstel remmen, zegt Dijsselbloem. "Banken, maar ook huishoudens en bedrijven moeten kritisch zijn op de risico's. Dan stel je de aanschaf van die nieuwe keuken maar even uit."

Laatste reacties

  • varkenshaasje

    nee dijsselbloem ze moeten vaker ja zeggen , jullie moeten vaker nee zeggen tegen meer ambtenaren , meer bureaucratie , meer 'cultuur', en tegen uitkeringstrekkers die te lui zijn om een poot uit te steken.
    zodat de belasting eens wat omlaag kan.

  • minasblunders1

    Riep Rutte laatst niet op om juist méér te gaan kopen? Geweldig toch, die politieke onkunde.

Of registreer je om te kunnen reageren.