Home

Nieuws 1878 x bekeken 5 reacties

Dijksma laat nertsenhouders even met rust

Den Haag - Er komen vooralsnog geen strengere huisvestingsregels voor de nertsenhouderij. Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) naar aanleiding van vragen uit de Tweede Kamer.

De staatssecretaris gaat niet in op de suggestie van de PvdA-fractie om  extra eisen te stellen op het gebied van huisvesting, foerageerbeleid en de speenleeftijd van nertsen.

De staatssecretaris vindt het niet nodig nu extra eisten te stellen, ook al heeft de rechter het voorgenomen verbod op de nertsenhouderij buitenwerking gesteld. De bewindsvrouw gaat ervan uit dat zij in hoger beroep alsnog het gelijk aan haar zijde krijgt en dat de Wet verbod pelsdierhouderij alsnog van kracht wordt.

Extra eisen vindt zij op dit moment niet opportuun, juist omdat er op termijn een verbod aan komt. Het zou volgens de staatssecretaris niet billijk zijn de ondernemers nu op extra kosten te jagen door strengere eisen, om vervolgens het bedrijf verplicht te moeten beëindigen.

Volgens Dijksma is het niet mogelijk om een nationaal verbod in te stellen op de invoer van bontproducten die niet zijn geproduceerd volgens de in Nederland geldende normen en regels.

Laatste reacties

 • zon

  Het bont komt dadelijk uit het buitenland en de eieren ook.ondanks dat de produktie methoden in het buitenland in nederland niet meer mogen.
  Wat is het volgende?

  Nl is bezig met zelfdestructie.

 • Marco22

  Zo rolt de pvda, als je het bij de rechter het niet kunt winnen, dan de sector alsnog de nek omdraaien met hogere welzijns eisen. bah.

 • Zippie

  In hoger beroep gelijk krijgen? Dat kon je nog wel eens tegenvallen Muts!
  Met een beetje geluk vliegt en het hele kabinet en die baggerpartij van jou er voor de kerst nog uit.

 • trijnie

  Zon, je hebt gelijk, helemaal gelijk, erg genoeg.
  Waarom kan de eigen markt niet beschermd worden?
  Ik hoef beslist geen bont, maar mijn eten wil ik alleen maar uit Nederland en niet uit verweggistan.
  En al die import van produkten uit het buitenland waar dieren het slecht hebben, het moest niet mogen.
  Wakker Dier moet dit maar eens aan de orde stellen, ik ga dat met hen kortsluiten. Met de eieren zijn ze al goed bezig maar er moet meer.

 • jwillems

  Als je in afwachting van het hoger beroep al met hogere welzijnseisen komt, geef je in feite al toe dat het hoger beroep niets uithaalt. De tweede kamer fractie is er blijkbaar nog niet zo zeker van.
  Dat is de enige reden dat Dijksma er niet op ingaat.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.