Home

Nieuws 1003 x bekeken 1 reactie

Dijksma: geen uitverkoop Staatsbosbeheer

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) wil niet dat Staatsbosbeheer een aanzienlijk deel van zijn bezit in de verkoop doet, zoals de VVD-fractie in de Tweede Kamer bij motie vraagt.

De staatssecretaris is ook huiverig om het staatsnatuurbedrijf veel ruimte te geven bij het verkopen van natuur.  Ze ziet dat er te vaak commotie ontstaat, waardoor zij als politiek verantwoordelijke in het parlement verantwoording moet afleggen.

Toch moet Staatsbosbeheer ook zonder tussenkomst van de staatssecretaris grond kunnen verkopen, zegt Dijksma. Als er geen maatschappelijke onrust ontstaat, provincies ermee instemmen en ook andere natuurbeheerders erbij betrokken zijn, moet Staasbosbeheer grond  marktconform in de verkoop kunnen doen, zo liet ze woensdag in debat met de Tweede Kamer weten.

Staatsbosbeheer bezit ongeveer 260.000 hectare, vooral natuurgronden.

Het CDA vraagt in een motie om het bezit van percelen buiten de robuuste natuur af te bouwen. Hij krijgt daarin steun van de VVD en de ChristenUnie. De VVD vindt dat  Staatsbosbeheer een te grote omvang heeft. "Staatsbosbeheer moet een kleinere speler op de markt zijn", aldus Rudmer Heerema van de VVD.

De staatssecretaris vindt dat Staatsbosbeheer ondanks de ingrijpende bezuiniging in staat moet blijven de robuuste natuurnetwerken in stand te houden.

Eén reactie

  • .....

    Overal moet op bezuinigd worden behalve natuurlijk op staats bosbeheer, stel je voor................

Of registreer je om te kunnen reageren.