Home

Nieuws 682 x bekeken

DNB vertrouwt op herstel

Amsterdam - De Nederlandsche Bank voorziet ondanks de geopolitieke onrust in de wereld een aanhoudend economisch herstel in Nederland. Dat zei president Klaas Knot in een toelichting op de dinsdag gepresenteerde najaarseditie van het 'Overzicht Financiële Stabiliteit'.

De gespannen relatie van westerse landen met Rusland, om de crisis in Oekraïne, heeft momenteel vooral nadelige effecten op de Duitse economie die sterk op Oost-Europa is gericht. Nederland is een belangrijke toeleverancier van onder meer halffabricaten die verwerkt worden in Duitse exportproducten.

Volgens Knot bestaat er dan ook 'enige onzekerheid' over de Nederlandse export, die de afgelopen jaren als groeimotor fungeerde. "Gelukkig staan we echter niet op één been. We zien verbeteringen in de Nederlandse detailhandelssector en op de huizenmarkt."

Of registreer je om te kunnen reageren.