Home

Nieuws 1 reactie

Curator van Willy Selten wil verdacht vlees verkopen als pelsdierenvoer

Oss - De curator van de verdachte vleesgroothandel Willy Selten wil een partij van 2 miljoen kilo vriesvlees verkopen als voer voor pelsdieren.

Het is de enige alternatieve mogelijkheid nadat de rechter had bepaald dat het vlees niet voor menselijke consumptie mag worden verkocht.

Curator Jaap van der Meer heeft aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) toestemming gevraagd om het vlees als pelsdiervoer te verkopen en hij is in gesprek met handelaren, schrijft hij donderdag in zijn vierde faillissementsverslag. Over de eventuele opbrengst kan hij nog niets zeggen.

Vleesgroothandel Willy Selten in Oss en twee directeuren worden verdacht van fraude omdat er 300.000 kilo paardenvlees met rundvlees zou zijn gemengd en als puur rundvlees zou zijn verkocht. Wanneer hun strafzaak begint, is nog niet bekend.

Eén reactie

  • joannes

    Sinds wanneer is Paardenvlees niet geschikt voor consumptie? Sinds wanneer is gemengd vlees niet geschikt voor consumptie? Denk aan HOH gehakt! Sinds deze ¨fraude¨ of onjuiste etiketering bedacht en bepaald door mensen die met verhaaltjes hun geld verdienen. Politieke verhaaltjes! Er wordt wat op de mouw gespelt is het gezegde. Het heeft alle kenmerken van een hype zoals in het blog http://www.trinvis.nl/project/op-de-mouw-gespelt/

Of registreer je om te kunnen reageren.