AlgemeenNieuws

Copa Cogeca: gen-granen snel toelaten

Brussel – De Europese landbouworganisatie Copa Cogeca heeft samen met andere organisaties bij de Europese Commissie bepleit om het toestaan van bepaalde genetisch gemodificeerde gewassen niet langer uit te stellen.

Copa Cogeca waarschuwt ervoor dat langer uitstel een bedreiging is voor de Europese veehouderij. Het gaat om acht graansoorten, waaronder maïs en soja, waarvan de toelating nog onder behandeling is. De organisatie vreest dat als er niet snel vaart wordt gemaakt, het onderwerp wordt doorgeschoven naar de volgende commissie. Haast is volgens Copa Cogeca echter geboden omdat veehouders anders in de problemen komen met de aanvoer van veevoer.

“De veehouderij lijdt al onder de Russische boycot,” zo stelt Copa Cogeca. “We moeten de sector niet nog verder in gevaar brengen door dergelijke besluiten te blijven uitstellen, en zo onduidelijkheid te creëren over de aanwezigheid van voldoende diervoeding.” De belangenorganisatie benadrukt dat de Europese Unie voor 78 procent afhankelijk is van import van plantaardige eiwitten voor diervoeding.

Beheer
WP Admin