Home

Nieuws 785 x bekeken 1 reactie

Coöperatie FromFarmers weer NCR-lid

Lochem - Coöperatie FromFarmers is weer toegetreden tot de Nationale Coöperatieve Raad (NCR). In diverse ledenbijeenkomsten van de coöperatie werd gevraagd om het lidmaatschap te heroverwegen.

Het lidmaatschap is in 2011 opgezegd uit kostenoverwegingen aldus een woordvoerder. De contributie was toen nog gebaseerd op de totale omzet van het concern, inclusief de miljardenomzet van het inmiddels verkochte handelsbedrijf Cefetra.
De kosten-batenverhouding is na diverse gesprekken tussen de besturen weer zodanig dat FromFarmers weer lid van de NCR wordt. Als grootste aandeelhouder van het internationaal opererende ForFarmers is kennis en kunde van de besturen van FromFarmers van groot belang. Voor de leden is het belangrijk om er verzekerd van te zijn dat hun belangen door goed opgeleide colleges worden vertegenwoordigd. Naast vaardigheden op het gebied van besturen en de betrokkenheid van leden, kan de NCR met zijn netwerk van specialisten en notarissen coöperaties individueel of collectief ondersteunen op het gebied van nieuwe financieringsvormen, belangenbehartiging en opleidingen.
NCR is lid van Cogeca (de Europese koepel van landbouwcoöperaties) en via Cogeca kunnen de belangen van FromFarmers op Europees niveau worden behartigd. Recent is NCR lid geworden van Cooperatives Europe. Cooperatives Europe verenigt coöperatieve ondernemingen in Europa. Samen met marktleiders wordt over de hele wereld kennis vergaard.
NCR heeft begrip voor de keuzes die door FromFarmers gemaakt zijn in het traject vermogen op naam.

Eén reactie

  • koestal

    Ze letten wel op de de kosten bij FromFarmers ! En terecht ,dat moet de boer ook !

Of registreer je om te kunnen reageren.