Home

Nieuws 633 x bekeken

Chiquita toch in Braziliaanse handen

Charlotte - De Amerikaanse fruitproducent Chiquita Brands komt toch in handen van de Braziliaanse bedrijven Cutrale en Safra, die bij drie eerdere overnamepogingen de deur werden gewezen.

De overname werd maandag bekendgemaakt. Zondag werd de beoogde fusie met het Ierse Fyffes nog afgewezen door de aandeelhouders van het Amerikaanse bedrijf.

Cutrale en Safra verhoogden vorige week hun overnamebod naar $14,50 per aandeel Chiquita, dat daarmee exclusief schulden werd gewaardeerd op $686 miljoen. Aanvankelijk hadden de twee $13 per aandeel over voor het bedrijf. Inclusief de schuldenlast van Chiquita heeft de overname een waarde van $1,3 miljard.

Cutrale heeft een derde van de mondiale markt voor sinaasappelsap, die een omvang heeft van $5 miljard, in handen en handelt daarnaast in appels, perziken, citroenen en sojabonen. Safra bestaat uit financiële dienstverleners en is eigendom van Joseph Safra, de op een na rijkste man van Brazilië.

Of registreer je om te kunnen reageren.