Home

Nieuws

China investeert in Rusland

Moskou – Bij het staatsbezoek van de Chinese premier Li Keqiang aan Rusland zijn diverse economische samenwerkingsakkoorden getekend. Zo zegt de Chinese staatsbank China Exim Bank omgerekend een kleine €1,6 miljard aan financiering toe voor ontwikkelingsprojecten in Siberië en het Russische Verre Oosten. China Exim Bank gaat daarbij samenwerken met de Russische ontwikkelingsbank VTB en landbouwbank Rosselkhozbank.

Keqiang en zijn ambtgenoot Dimitri Medvedev tekenden een overeenkomst voor de directe levering van gas, dus over land en zonder tussenkomst van andere landen. Tevens maakten de leiders onder meer afspraken over hoe om te gaan met mededingingsvraagstukken en het toenemend gebruik van elkaars munteenheden bij directe handel.
China's vice-premier Wang Yang zei bij een bezoek aan Sochi, dat Beijing sterk gekant is tegen de sancties van westerse landen tegen Rusland. Het Chinese dagblad Global Times, of Huanqiu Shibao, kritiseerde als de facto spreekbuis van de Chinese regering westerse sancties en noemde ze 'opnieuw een voorbeeld van de macht van westerse opinie als politiek gereedschap'.

Of registreer je om te kunnen reageren.