Home

Nieuws 8 reacties

CDA: dwangsom milieuclubs 'perverse prikkel'

Den Haag - De Wet Dwangsom mag niet misbruikt worden om zand in de raderen van de overheid te gooien. Dat zegt CDA-Kamerlid Jaco Geurts naar aanleiding van de uitbetaling van grote sommen geld aan de milieugroepen MOB en Vereniging Leefmilieu in procedures tegen de afgifte van Natuurbeschermingswetvergunningen.

Via Boerderij is bekend geworden dat de provincies Overijssel en Utrecht samen voor €345.000 aan dwangsommen moeten uitbetalen aan de milieugroepen. Geurts noemt die uitbetaling "een perverse prikkel voor burgers of organisaties om maar bezwaar te maken. Op deze manier worden bezwaarmakers gesubsidieerd. Ze verrijken zichzelf dor zand in de raderen van de overheid te strooien en het is uiteindelijk de belastingbetaler die ervoor opdraait".

Lees ook: Provincies financieren bezwarenmachine

Laatste reacties

 • w v gemert

  Helemaal mee eens. Indirecte subsidies verstrekken aan instellingen die ook nog de economische ontwikkelingen tegenwerken en dit anno 2014, je kan het niet geloven !!!!

 • johannetje

  De wereld is razend..............

 • Mozes

  MOB is de opvolger van Milieu Offensief wat geleid werd door Volkert van der G.
  MOB wordt geleid door Johan Vollenbroek. Die ken ik persoonlijk: het is een neef van mij van mijn moeders kant. Als kind van 6 heb ik nog een keer bij Johan achter op de motor gezeten. Zijn vader (mijn oom) had een boerderij in Doetichem dicht bij Langerak. Een aantal jaren geleden hadden we nog een familiereünie waarbij we gezellig bij elkaar zaten.

 • minasblunders1

  Mozes, waar is het misgegaan?

 • Ishtar

  Ik ben benieuwt naar een diepgane analyse van provincie bestuurders.
  Misschien komt er wel uit, dat corruptge CDA bestuurders een bepaalde sector bewust bevoordeeld hebben, en bewust niet de regels heeft laten volgen,misschien komt er ook niets uit.
  Immers er moeten oorzaken zijn in falende vergunning verleningen.
  Stel dat dat een analyse is, dat stel ik voor de €345.000 te betalen uit de partij kas van de CDA.

 • Mozes

  @minasblunders #4, het is waarschijnlijk misgegaan eind jaren zestig. Hij was toen student in Nijmegen. Het was de tijd van studentenoproer, de Flower Power en nozems met lange haren.

 • Mozes

  @Ishtar, het heeft niets met corruptie te maken. Volg het nieuws maar: vrijwel alle gevallen van corruptie hebben betrekking op linkse bestuurders, een enkel keer afgewisseld met een VVD-er. Het zijn juist bestuurders van CDA, CU en SGP die nooit bij corruptie betrokken zijn.

  De problemen met vergunningverlening heeft te maken met chaotische wetgeving en hypocriete organisaties die daar misbruik van maken.

 • koestal

  Dwarsliggen wordt in Nederland goed betaald

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.