Home

Nieuws 1 reactie

Boerenbond Deurne kort op mengvoerprijs

Deurne – Coöperatie Boerenbond Deurne gaat de leden per direct korting geven op de afname van mengvoer, omdat de kostenbesparingen van het bedrijf naar eigen zeggen hoger uitvallen dan verwacht.

Het bestuur stelt met de korting van €10 per ton mengvoer (exclusief btw) de veehouders te willen helpen hun liquiditeitspositie te verbeteren. "De liquiditeit van met name de varkenshouderij staat onder druk door onder andere de Russische boycot", zo stelt de coöperatie in een bijgaand bericht. "Daarom hebben we besloten het vrijgekomen geld direct beschikbaar te stellen aan onze afnemers." De Boerenbond stootte in 2013 de pluimveetak van het bedrijf af en in februari werd een fabriek in Wanroij gesloten om verder te kunnen investeren in andere productielocaties.

Hiermee heeft het bedrijf meer kosten kunnen besparen dan in eerste instantie werd verwacht. Dit geld wil de coöperatie per direct beschikbaar stellen aan de mengvoerafnemers, die daarom tot en met januari 2015 korting zullen krijgen op hun voer.

Eén reactie

  • yep

    wat een onzin, 10 euro extra kosten besparing, of ze hebben hun leden van te voren ontzettend gen**id, of er was sprake van wanbeleid en veel te hoge kosten, maar eerlijk gezegd lijkt het mij meer op een verkapt doorrekenen van de lagere grondstoffenprijs. Mengvoerland Nederland wil maar heel langzaam zakken na de werkelijke grondstoffenprijs ondertussen nemen ze marge genoeg.....

Of registreer je om te kunnen reageren.