Home

Nieuws

Boer moet onderzoek TenneT op zijn land gedogen

Rilland - Een boer in het buitengebied van het Zeeuwse Rilland moet medewerkers van TenneT op zijn grond toelaten om onderzoek te doen voor de aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Tilburg.

De boer wil niet meewerken aan voorbereidend onderzoek op zijn grond. Om het onderzoek toch mogelijk te maken heeft burgemeester Huisman van de gemeente Reimerswaal, waar Rilland onder valt, de betreffende boer een gedoogplicht opgelegd.  Volgens TenneT is het onderzoek noodzakelijk voor de nieuwe hoogspanningsverbinding en het koppelstation dat nabij Rilland is gepland. Daarom heeft de netbeheerder de burgemeester gevraagd actie te ondernemen.

De Reimerswaalse burgemeester heeft TenneT verplicht om eventuele schade die ontstaat als gevolg van de onderzoeken te vergoeden. Het is niet de eerste keer dat een Zeeuwse boer de netwerkbeheerder niet toe willen laten op zijn grond. In 2013 won TenneT een rechtszaak om meetploegen alsnog op het terrein van enkele boeren in de gemeente Borsele hun werk te laten doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.