Home

Nieuws 726 x bekeken

Belgische hormoon-politie verdwijnt mogelijk

Brussel – De landelijke Belgische politieafdeling 'hormonen en doping' wordt mogelijk opgeheven. Hierover zijn gesprekken gaande, zo bevestigt een woordvoerster van de politie. Zij benadrukt echter dat hierover nog niets besloten is.

De dienst hormonen en doping is in het leven geroepen om misbruik van hormonen bij zowel dieren als mensen aan te pakken. In het laatste jaarverslag van de organisatie is te lezen dat zij eerder vooral veel te maken hadden met misbruik van hormonen bij vee en voedingsmiddelen, maar dat er de laatste jaren een verschuiving te zien is richting humane doping. De afdeling werd opgericht nadat een Vlaamse veearts in 1995 werd vermoord door de 'hormonenmaffia', zoals er in België werd gesproken over de illegale handelaars in groeihormonen voor vee.

Er ligt een voorstel om de dienst te decentraliseren. Dit moet echter nog besproken worden met betrokken partners, vervolgens moet er een politiek besluit genomen worden. Het voorstel is onderdeel van een grotere reorganisatie van de Brusselse politie, waarbij het aantal mensen achter het bureau in Brussel moet worden teruggedrongen, op zo het aantal mensen door het land heen 'op de werkvloer' te optimaliseren. De politie-woordvoerster benadrukt dat als er wel wordt besloten om de afdeling in Brussel op te heffen, dat niet betekent dat de taken van de dienst niet meer uitgevoerd zullen worden. Deze zullen dan bij regionale politiebureaus terecht komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.