Home

Nieuws

Azevêdo wil praten over toekomst WTO

Genève – Directeur-generaal Roberto Azevêdo van wereldhandelsorganisatie WTO inventariseert hoe lidstaten van de organisatie verder willen gaan nu een handelsdeal over vereenvoudiging en standaardiseren van handelsprocedures lijkt te zijn gestrand.

Het betreft een serie ontmoetingen in verschillende samenstelling. De hoofden van delegaties bij de WTO komen op 30 oktober samen om de uitkomst hiervan te besproken.

De Braziliaan wil niet alleen dat een toekomst voor de handelsdeal, doorgaans het Bali-pakket genoemd, wordt besproken, maar ook de toekomst van de organisatie in bredere zin. Het Bali-pakket was slechts een tussendeal op weg naar een veelomvattend vrijhandelsverdrag. Het proces om tot een dergelijk verdrag te komen, werd in 2001 ingezet en had uiterlijk 2009 moeten worden afgerond. India eiste uiteindelijk meer landbouwsteun dan de VS wilde accepteren, waardoor een verdrag niet tot stand kwam. Hetzelfde onderwerp maakt nu ook dat India een eerdere toezegging afspraken over douaneprocedures te ratificeren, heeft ingetrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.