Home

Nieuws 848 x bekeken 1 reactie

Actievoerders Rhoon niet eens met Dijksma

Rhoon – De Polderkinderen, de actiegroep tegen de vernatting van de Polder Rhoon, zijn boos op staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma.

Tijdens een debat in de Tweede Kamer over het natuurbeleid liet Dijksma weten het plan van aanpak van oud-minister Cees Veerman door te voeren. Hiermee zouden volgens Dijksma ook de bezwaren tegen het eerdere plan om het agrarisch gebied om te zetten tot natte natuur zijn weggenomen. De Polderkinderen spreken dit tegen. "De 40.000 steunbetuigingen zijn juist bedoeld om de polder te behouden zoals hij nu is, dus ook tegen het advies-Veerman", zeggen de actievoerders.
De Polderkinderen zijn al enkele weken bezig om een burgerinitiatief in behandeling te laten nemen. "Ons bekruipt het gevoel dat er alles aan gedaan wordt om ons burgerinitiatief niet in behandeling te nemen. Het proces om het burgerinitiatief wordt gekenmerkt door starheid en onbehulpzaamheid", laten de initiatiefnemers weten.
Dijksma vindt dat het plan van Veerman, dat in overleg met diverse partijen werd opgesteld, moet worden uitgevoerd. Meerdere fracties in de Tweede Kamer, waaronder VVD en CDA vinden dat het plan toch moet worden herzien.

Eén reactie

  • koestal

    Dat was een beetje dom van Veerman,zijn zoons houden ook niet van nattigheid,die willen de aardappelen ook graag droog rooien

Of registreer je om te kunnen reageren.