Home

Nieuws 585 x bekeken

Zembla onderzoekt macht supermarkten

Hilversum –Zembla onderzoekt in de uitzending van donderdagavond de macht van supermarkten en de gevolgen voor de productie van voedsel. In een aankondiging stelt de redactie van het tv-programma dat supermarkten scherpe deals sluiten met voedselfabrikanten zodat voedsel zo goedkoop mogelijk worden geproduceerd.

Volgens de programmamakers leidt de prijsdruk die bij leveranciers wordt neergelegd mogelijk tot misstanden in de productie. Supermarktdeskundige Gerard Rutte zegt in de aankondiging van het programma ook dat supermarkten in prijzenoorlogen vaak verlies lijden op A-merken en dat compenseren met huismerken, brood, groente en vleeswaren. Zembla besteedt regelmatig aandacht aan de voedselketen, meestal worden vermeende misstanden bij voedingsconcerns blootgelegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.