Home

Nieuws 754 x bekeken

Wijnboer Ilja Gort naar rechter om tulp Hema

Rijswijk - Wijnmaker Ilja Gort spant een rechtszaak aan tegen Hema. Het warenhuisconcern heeft volgens hem het etiket van zijn wijn La Tulipe zonder toestemming gekopieerd. Gort noemde het vrijdag plagiaat.

"La Tulipe is een kwaliteitswijn die op internationale concoursen al jarenlang de hoogste onderscheidingen in de wacht sleept", aldus de auteur van boeken en artikelen over wijn. "Mede daardoor is het een bestseller bij Albert Heijn. Nu heeft Hema hetzelfde etiket op een of andere Zuid-Afrikaanse slobber geplakt, waarschijnlijk in de hoop een graantje mee te pikken van ons succes."

Volgens de Nederlandse wijnboer, die in Bordeaux woont, is de wild geschilderde tulp op zijn flessen 'ongeveer het bekendste wijnlogo van Nederland'.

Of registreer je om te kunnen reageren.