Home

Nieuws 6 reacties

Warmste 3 januari sinds metingen

Zeist - Nog nooit was 3 januari zo warm als deze vrijdag. In De Bilt werd om 13.40 uur een temperatuur gemeten van 11,9 graden en dat is een record, zo liet weeronline.nl weten.

Sinds 1901 wordt bijgehouden hoe warm het is op afzonderlijke dagen. Tot nu toe was 3 januari 1948 de warmste editie met 11,8 graden, maar dat record is nu uit de boeken. Overigens was het nog warmer in het Limburgse Ell met 12,6 graden, maar De Bilt wordt aangehouden als officiële meetplek. Mogelijk stijgt de temperatuur op vrijdag nog iets; het gaat in de middag nog opklaren.

Tot nu toe is overigens de hele winter erg warm.

Laatste reacties

 • lepercheron 46

  Het word een nat voorjaar en kou in februari en maart.
  Hier zeggen we; Donderen in het kale holt, een vuurjoar nat en kolt.

 • koestal

  het gras groeit al weer,alleen je kunt er weinig mee ,behalve de schapen die vinden het prima

 • FH

  Ik denk dat we ook wel eens een nieuw record kunnen hebben, maar dan aan de andere kant. Het was vanmorgen -22! Het maximum record staat ongeveer het zelfde dan Nederland. Tot nu toe hebben we een koude winter, na een warme en erg natte zomer/najaar.

 • ed12345

  I[ercheron dat zelfde spreekwoord is mij in de krommerijnstreek ook geleerd.Jongens IK KOM ER AAN hier in oost Canada hebben we nog nooit zo lang zo koud gehad sinds eind November is -30 regelmatig voorgekomen ,nu ik dit schrijf is het -32 Meestal is januarie en begin februarie koud maar zo vroeg zo lang koud is de laatste 35 jaar dat ik hier woon niet voorgekomen FH waar zit jij?Ik zit net west van Montreal

 • andrecanada

  hier in het weste van canda plus 6 vandaag mooi zoning en ja weer een drooge dag hoop dat het warm is in feb in holland :)

 • W Geverink

  Als je statistieken bij houdt is er altijd kans op een uitschieter naar boven of naar beneden. In mijn meer dan een kwart eeuw in Canada heb ik nog nooit zoveel sneeuw gezien. Bijna elke week sneeuw schuiven voordat de vrachtwagens het erf op kunnen en ik begin nu langzamerhand uit de ruimte te lopen waar ik het kan bergen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.