Home

Nieuws

Vlaming wil vleesconsumptie minderen

Gent - De gemiddelde Vlaming wil zijn vleesconsumptie minderen.

Dat stelt Wim Verbeke, hoogleraar aan de Universiteit van Gent. Hij baseert zich volgens de Vlaamse nieuwssite Vilt op een onderzoek onder vierhonderd consumenten. Bijna een kwart (22 procent) van de ondervraagde mensen gaf aan van plan te zijn de consumptie van vlees dit jaar te minderen. De meeste ondervraagden geven daarbij aan dat ze dat willen doen om gezondheids- en milieuredenen. Voedselveiligheid en dierenwelzijn zijn veel minder belangrijk in de motivatie van de geënquêteerden.

Verbeke stelt wel dat het in de antwoorden die de consumenten gaven gaat om voornemens. Die voornemens zijn nog niet concreet omgezet in daden. Verbeke noemt het opvallend dat dierenwelzijn en voedselveiligheid in belang zijn ingeboet, terwijl dat rond het jaar 2000 veel meer een item was.

Of registreer je om te kunnen reageren.