Home

Nieuws 1526 x bekeken 1 reactielaatste update:9 jan 2014

Verwachte voerwinst 2013 lager dan in 2012

Lelystad - De Overleggroep Langetermijnbegrotingen en Wageningen UR Livestock Research hebben de prognose voor de voerwinst zeugenhouderij 2013 vastgesteld op 585 euro (ex btw).

Voor de vleesvarkenshouderij is de prognose 78 euro (ex btw). Vergeleken met vorig jaar komt de zeugenhouderij 29 euro lager uit. De vleesvarkenshouderijprognose is 3 euro lager dan vorig jaar.

De prognose is opgesteld in opdracht van het Productschap Vee en Vlees en is bedoeld voor gebruik bij het opstellen van begrotingen en beoordeling door de banken. De overleggroep publiceert alleen  een voerwinstprognose. De onderliggende gegevens worden doelbewust niet gepubliceerd. De prognose geldt tot Agrovision de nieuwe Kengetallenspiegel bekendmaakt. In de Overleggroep Langetermijnbegrotingen zitten deskundigen uit de sector, overheid en bedrijfsleven. Het gaat om banken accountantsinstellingen en adviesdiensten als DLV.

Het zijn vooral de voerkosten die de resultaten hebben gedrukt. Weliswaar dalen de voerprijzen sinds maart; over het hele jaar bekeken waren de voerprijzen 3 procent hoger dan in 2012.

Eén reactie

  • massy

    Dus de voer winsten zitten weer bij de voerleveranciers en niet bij de varkenshouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.