Home

Nieuws 12 reacties

Verbazing over stap Dijksma inzake QLL

Doetinchem - De verschillende partijen in de vee- en vleessectoren zijn teleurgesteld en verbaasd over het besluit van staatssecretaris Sharon Dijksma om de erkenning van het kwaliteitssysteem QLL per 1 maart in te trekken en de verleende faciliteiten als stalkeuring en extra verzamelslagen voor kalveren en schapen in te trekken.

De sector is verbaasd omdat er voor volgende week nog een overleg stond gepland met hoge ambtenaren van het ministerie over de voortgang rond de kwaliteitsbewaking binnen QLL. Dat overleg was gepland in verband ook met het debat in de Tweede kamer van 6 februari. De verwachting was dat de staatssecretaris pas volgende week een beslissing zou nemen.

De varkenssector ziet niets in herinvoering van de klepkeuring. De verwachting is dat dit zal leiden tot een sterke kostenverhoging, die voor een belangrijk deel ook bij de primaire sector zal terechtkomen. De sector verwacht logistieke problemen en langere wachttijden voor de dieren die het welzijn niet ten goede komen.

De schapensector is bezorgd over de afschaffing van extra verzamelslagen. Dat leidt tot extra transportbewegingen en een forse kostenverhoging.

Laatste reacties

 • Snel

  Ze brengt de sector om zeep, NVV en LTO waar blijven jullie de tijd van compromieen is voorbij.AKTIE

 • jdekorte

  Wat leven we toch in een rare tijd.
  Dat 1 iemand (die van toeten nog blazen weet) een hele sector om zeep kan helpen. Laat van je horen LTO, met de vuist op tafel

 • Marco22

  Zij is de sector aan het ontmantelen. Dat is nu heel duidelijk.

 • Wim Toornstra

  past gewoon in al haar beleid.
  we dwingen de sector niet om te stoppen, maar maken het gewoon zo moeilijk mogelijk om door te gaan.

 • krulsaart

  wat kun je verwachten he? Ze heeft haar studie niet eens afgemaakt en is rechtstreeks het pluche ingedoken. Ze heeft dus nooit gewerkt maar heeft wel een mening over iedereen die wel werkt.

 • info460

  Mevrouw Dijksma zegt trots te zijn op de Nederlandse landbouwsector en de grote exportwaarde voor ons land. Vervolgens ontbreekt ieder vertrouwen in dezelfde sector, en zorgt ze voor 'dierwelzijns-verslechtering', kostenverhoging voor de sector, minder export, minder inkomsten, concurrentieverslechtering enz. enz. Het percentage van de bijdrage aan het handelsoverschot daalt jaarlijks met ongeveer 1%.

  Zij zorgt er persoonlijk voor dat dit zo doorzet! Maar hé, ze blijft hierdoor wel in het pluche, omdat ze de onwetende burgers tegemoet komt, die zichzelf graag een goed persoon vinden door sympathie voor dieren te hebben. Alleen weten die burgers niet dat ze verkeerde sympathie hebben, en bovendien Nederland langzaam een derdewereld land aan het maken zijn. Daar komen ze achter als het te laat is. Het is jammer maar waar.

  Is er nou echt niemand die dit kan keren?!? Kan niemand laten zien wat de landbouw werkelijk waard is, goed bezig is met de dieren, de beste van de wereld, en een leidende rol speelt op zowel dierenwelzijnsgebied als economisch? Hoe moeilijk kan dat zijn? LTO of WUR, of CDA, of ... DURF NOU EENS OP TE STAAN MET ÉÉN MISSIE!!! Dan is al het andere niet nodig.

  Snap dat nou eens! WIE DURFT, WIE NEEMT ECHT ACTIE?

 • Gerard Groot Koerkamp

  De bedoeling van keuring is er voor te zorgen dat er geen besmettelijke ziekte wordt geexporteerd.Bij een stalkeuring heb je daar veel meer zicht op dan wanneer je een geselecteerde groep dieren op de klep keurt.De kwaliteit van de kering gaat dus achteruit.

 • alco1

  info 460. Het grote probleem is. Als je opstaat wordt je als lastig getypeerd en afgeserveerd. Zie Bleker.

 • verweijveehandel1

  Dijksma speelt een heel vies spelletje, samen met VWA. Eind vorig jaar is al begonnen met het aannemen van nieuwe dierenartsen om in te spelen op de klepkeuringen. Dit terwijl op dit moment de huidige teams met veel open plekken zitten in de planning. Dus niks te doen hebben. Vooropgezet plan, ongeacht de uitkomsten van de diverse onderzoeken.

 • w v gemert

  Het begint ook nog asociale trekjes te vertonen het beleid van Dijksma haar geloofwaardigheid was al onder nul gedaald. Dijksma ga het rapport van Aalt Dijkhuizen lezen. Als ik goed geïnformeerd ben dan stond er voor volgende week nog een afspraak met de deelnemers van QLL terwijl zij al nieuwe mensen aangenomen heeft voor haar gisteren genomen besluiten, hoe kun je mensen meer schofferen. Iedereen gewaarschuwd zo steekt zij blijkbaar in elkaar.

 • hans1961

  ik heb ook uit betrouwbare bron vernomen dat er vorig jaar 50 nieuwe dierenartsen zijn aangenomen bij de VWA vanwege de terugkomst van de klepkeuringen, dus dit stond m.i. al vast.
  Het werkt idd alleen maar kostenverhogend, het welzijn van de dieren is er echt niet mee gebaat en het zorgt alleen maar voor meer stess voor de boer en transporteur en ook de dieren, er moet immers zo snel mogelijk geladen worden, want tijd=geld (letterlijk)

 • koestal

  ja,een oerwoud van regels !

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.