Home

Nieuws

Varkens- en pluimveehouders willen actie voor beter imago

Doetinchem/Olst - Van de varkens- en pluimveehouders in Nederland vindt 90 procent dat er actie nodig is om het imago van de sector te verbeteren. Zij achten het organiseren van open dagen, het opzetten van een reclamecampagne en agrarische televisieprogramma's daarvoor het meest wenselijk. Die conclusie wordt getrokken uit de MultiMediaMeter Varkens en Pluimvee 2014 van Opraappers Communicatie en ReMarkAble communicatie.

In totaal deden 649 varkens- en pluimveehouders mee aan het onderzoek. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Geelen Consultancy.
Een kwart van de varkens- en pluimveehouders vindt dat zij zelf het initiatief moet nemen voor een beter imago. Het agrarisch bedrijfsleven, LTO/NOP en de Nederlandse Pluimveehouders Vakbond zijn volgens de pluimveehouders de belangrijkste partijen om het voortouw te nemen voor initiatieven om het imago van de sector te verbeteren. Varkenshouders wijzen ook op het agrarisch bedrijfsleven, LTO Nederland en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.