Home

Nieuws 1344 x bekeken

Tönnies versus Tönnies voortgezet met getuigenverhoor

Bielefeld - Vrijdag is aan het Landgericht Bielefeld de zaak Robert Tönnies versus Clemens Tönnies over de zeggenschap in het gelijknamige Duitse vleesconcern voortgezet met het horen van diverse getuigen, onder wie de moeder van Robert alsmede zijn belastingadviseur en een notaris.

Robert betwist het dubbele stemrecht van zijn oom Clemens. Het verhoor van met name de notaris kan duidelijkheid geven over de vraag of dit dubbele stemrecht mogelijk per abuis is toegekend bij de verdeling van de erfenis van de overleden grondlegger van het bedrijf Bernd Tönnies, de vader van Robert en de broer van Clemens. In een aparte zaak in Bielefeld eist Robert ook het aandelenbelang van 5 procent terug dat hij in 2009 aan zijn oom heeft geschonken. Als gevolg daarvan hebben beide partijen een belang van 50 procent elk.

Of registreer je om te kunnen reageren.