Home

Nieuws 1 reactie

Staatsbosbeheer waakt over groen erfgoed

Den Haag - Staatsbosbeheer blijft waken over Nederlands groene erfgoed. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) meldt dinsdag dat Staatsbosbeheer een publieke organisatie blijft die belangrijke natuur al sinds 1899 bewaakt en dat wat haar betreft blijft doen.

Dijksma kiest daarmee voor een andere benadering dan haar voorganger Henk Bleker. Bleker verbood Staatsbosbeheer nog mee te denken over manieren om natuurgebied Oostvaarderswold in Flevoland toch te realiseren, omdat VVD en CDA juist een streep hadden gezet door de komst van het gebied.

Staatsbosbeheer moet van Dijksma wel zorgen voor een beter evenwicht tussen het beschermen van kwetsbare en niet-kwetsbare natuur door meer activiteiten op terreinen toe te staan. "Door een andere manier van samenwerken en het inspelen op de behoeftes van het publiek kan Staatsbosbeheer nog beter midden in de samenleving komen te staan'', vindt de bewindsvrouw. Ook moet de organisatie zelf voor meer inkomsten zorgen. Bijvoorbeeld door in te spelen op recreatietrends en meer samen te werken met ondernemers.

Eén reactie

  • Elevage

    Kortom ze moeten eens echt aan het werk ipv aan de subsidiepot hangen!

Of registreer je om te kunnen reageren.