Home

Nieuws

Reesink dichtbij afronding overname

Apeldoorn – Koninklijke Reesink verwacht deze week de overname van CT Agro spoedig af te ronden en past vanwege internationale expansie haar financiering aan.

De technische handelsonderneming, onder meer eigenaar van Claas-importeur Kamps de Wild, zoekt groei in Kazachstan en breidt de groep financiers uit met Commerzbank. Rabobank en ABN Amro zijn hiermee akkoord.
De financieringsfaciliteit wordt met 20 miljoen euro vergroot tot 110 miljoen euro. De financiering bestaat uit een hypothecaire lening van 15 miljoen, een langlopende lening van 20 miljoen en een kredietlijn van 65 miljoen. Daarnaast is 10 miljoen specifiek vrijgemaakt voor overnames. De onderneming gaf eerder vanwege een overname voor 3 miljoen aan extra aandelen uit.
De uitbreiding van het aantal financiers houdt mede verband met de verwachte afronding van de overname van het Duitse CT Agro, inclusief 100 procent van de aandelen van de verwante Kazachstaanse onderneming CT Agro. In 2012 stapte Reesink met CT Agro in een joint venture. Omdat de eigenaar van CT Agro geen opvolging had, is toen al afgesproken dat op termijn Reesink het hele bedrijf koopt.
Reesink ziet in Kazachstan veel groeipotentieel. Het land heeft dezelfde landoppervlakte als West-Europa. Reesink denkt het merk Claas verder uit te kunnen rollen. Claas is al één van de grootste spelers op de markt maar CT Agro levert ook andere merken. De onderneming telt 8 vestigingen in de voormalige Sovjetrepubliek en realiseerde in 2011 een omzet van circa 30 miljoen.
Reesink is in de landbouw niet alleen bekend van Kamps de Wild maar ook van Reesink Technische Handel, dat onder meer producten van Kuhn, Rauch en Bergmann distribueert.

Of registreer je om te kunnen reageren.