Home

Nieuws 355 x bekeken

Rabobank had vorig jaar meeste storingen

Haarlem - De Rabobank had van alle Nederlandse banken in 2013 het vaakst te kampen met storingen in het internetbankierensysteem. Klanten van de bank hadden 66 dagen last van storingen. Dat betekent dat ze gemiddeld een keer per 5,5 dag geen bankzaken konden regelen via het internet. Dat blijkt uit onderzoek van de Allestoringen.nl, die storingsmeldingen verzamelt van onder meer de website en Twitter.

Het internetbankieren van de ING lag het afgelopen jaar 61 keer plat en de ABN Amro had 52 storingsdagen. Een storingsdag wordt geteld als er op enig moment op de dag een storing is geweest. De SNS Bank komt als beste uit de bus met tien storingen.

De banksystemen en -websites lagen het vaakst plat in april. Ruim 30 procent van de storingsdagen was het gevolg van verschillende cyberaanvallen. Dat waren vooral zogenoemde DDoS-aanvallen. Hierbij wordt een grote hoeveelheid dataverkeer naar servers gestuurd, waardoor die tijdelijk onbereikbaar worden. Menselijke fouten, defecte hardware en onderhoudswerkzaamheden waren de oorzaken van de overige storingen.

Allestoringen.nl kreeg in 2013 ruim 480.000 klachten binnen over de vier grootste banken van Nederland. Behalve in Nederland doet de website ook onderzoek in 25 andere landen. "Nederland is wereldwijd met afstand het land met de meeste bankstoringen", aldus Tom Sanders, mede-oprichter van de site.

Of registreer je om te kunnen reageren.