Home

Nieuws 1 reactie

Nieuw vleesschandaal China

Shanghai – In de Zuid-Chinese provincie Guangdong zijn zeven mensen aangehouden voor het injecteren van vuil vijverwater in lamsvlees.

Door het injecteren van water kreeg het vlees meer gewicht en leverde het meer op, aldus staatsomroep CCTV. De verdachten hebben mogelijk tot 100 schapen per dag geslacht in een illegaal pakhuis. Het vlees werd verkocht op markten en in voedselstalletjes en restaurants in onder meer Guangzhou, een stad met miljoenen inwoners. Per schaap zou 6 kilo water zijn geïnjecteerd. Autoriteiten troffen bij een politie-overval 335 levende schapen aan en 30 karkassen.
Het betreft de laatste van een reeks voedselschandalen in China. Enkele jaren geleden schrok het land op van vervuild melkpoeder dat de gezondheid van baby's en peuters bedreigde en recent bood de Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart in de VS excuses aan voor de verkoop van ezelsvlees waar ook vlees van vossen bij was gemengd.

Eén reactie

  • overheid

    De moraal van de mammon. Bezeten zijn door geld.
    Sterk in opkomst in het Westen, maar zeker ook in China.

Of registreer je om te kunnen reageren.