Home

Nieuws

Nederlandse agrarische export naar record

Berlijn – De waarde van de export van agrarische producten uit Nederland is in 2013 5 procent gestegen naar een recordhoogte van 79 miljard euro.

De invoerwaarde nam 3,5 procent toe tot 53 miljard, waardoor het handelsoverschot 2 miljard is gestegen tot 26,3 miljard euro. Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken maakte deze nieuwe cijfers van landbouwkundig instituut LEI Wageningen UR  bekend tijdens de landbouwbeurs Grüne Woche in Berlijn.
"Deze cijfers maken duidelijk dat de landbouwsector een grote rol speelt in het herstel van de Nederlandse economie. Nederland is wereldspeler op landbouwgebied en na de VS de grootste exporteur van agrarische producten in de wereld. Dat moeten we koesteren", aldus Dijksma.

Of registreer je om te kunnen reageren.