Home

Nieuws 7 reacties

Nederland waardeert landbouw met 7,6

Den Haag – De Nederlandse landbouw krijgt van de Nederlandse bevolking rapportcijfer 7,6. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo over de maatschappelijke waardering van de Nederlandse landbouw en visserij. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

De waardering voor de landbouw is hoger dan voor de visserij, die een 6,9 scoorde. In het onderzoek werden duizend mensen ondervraagd. Bijna drie kwart van de Nederlanders vindt het belangrijk dat Nederland ook in de toekomst agrarische bedrijven heeft. Twee derde hecht veel waarde aan het Nederlandse platteland en eenzelfde aandeel van de ondervraagden vindt dat de agrarische sector een belangrijke bijdrage levert aan de Nederlandse landbouw. 52 percentage hecht veel waarde aan de agrarische sector. 54 procent vindt het belangrijk dat de agrarische sector op een duurzame manier voedsel produceert.

Mensen zijn vooral positief omdat boeren hard werken en omdat ze van belang zijn voor de voedselproductie. Kritiekpunten hebben te maken met de geringe aandacht voor het milieu en dierenwelzijn en het lage aandeel biologische productie.

Mensen die zeer goed bekend zijn met de sector hebben een hogere waardering voor de sector dan mensen die aangeven minder bekend te zijn met de landbouw. 40 procent van de mensen zegt niet zo bekend te zijn met de agrarische sector.

Staatssecretaris Sharon Dijksma reageert positief. "Het doet me deugd dat de belangrijke rol die de landbouw speelt in onze samenleving ook op waarde wordt geschat. Een pluim voor de sector. Om die te blijven verdienen, is het wel van belang dat boeren blijven investeren in dierenwelzijn en milieuverbetering."

Laatste reacties

 • w v gemert

  De laatste alinea over Dijksma, het doet haar deugd, een pluim voor sector. Dit wordt totaal teniet gedaan/ komt totaal ongeloofwaardig over door de laatste zin. Bij de beste van de wereld en altijd maar zeuren dat het niet genoeg is, ik wordt er kostmisselijk van. Haar standpunt is blijkbaar dat we in de agrarische sector nog wel meer uitgebuit kunnen worden, dit zou zelfs voor de PvdA leden te veel moeten zijn of zijn de sociale partij standpunten niet voor de agrarische ondernemers?

 • info36

  Socialisme betekent over het algemeen anti boer. Kijk maar naar Kok destijds. Ook Stalin kon er wat van, die slachtte ze allemaal af. Letterlijk dan.
  Overigens vindt ik dat Dijksma gezien haar achtergrond het zo slecht nog niet doet. Het kan nog erger.

 • df

  Mooi, fijn, prachtig, maar je koopt er niets voor !!!

 • jan honshorst

  Kijk op Fb pagina --wakkere boerin--waar jonge Sallandse boerinnen de landbouw van hun positieve kant te laten zien!!

 • veldzicht

  Een 7,6 lijkt natuurlijk heel wat ondanks de felle aanvallen van w.d,
  PvdD en verschillende linkse partijen en D66,als je dan weer leest dat
  maar 52% waarde hecht aan de agrarische sector vind ik dat toch wel
  bijzonder laag,48% vind dus dat de landbouw op mag hoepelen?
  het is jammer dat de N.L.bevolking zover van de landbouw afstaat
  en dus van alles wijs laat maken door de anti boer groeperingen
  van wie we allemaal vegetarier moeten worden.

 • ed12345

  hier in Canada zien we steeds meer flitsen van de landbouw in de reclame op de tv ,Ik denk dat het goed is om dat in die reclame spotjes te verwerken ,dan zien die 40% die zegt niets van de landbouw te weten ,toch af en toe iets positiefs te zien.
  Ook zou het goed zijn om de landbouw onverschilligen er op te wijzen dat voedsel dat van ver komt ook niet zo geweldig voor het milleu is.Ik ga s'winters wel eens mee met een andere boer naar midelbare scholen om een middagje over de landbouw te praten ,ik denk dat dat heel positief is ,er zijn leerlingen waarvoor echt een wereld open gaat

 • veldzicht

  ed12345 ,De Vara , Tros en soms Avro doen niets anders als
  al die actie groepen ruimte geven om hun mooie praatjes rond
  te strooien,,n biologisch boertje met wat vee dat kan nog
  net, maar van de rest moet men niets hebben

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.