Home

Nieuws 360 x bekeken 2 reacties

'Minister moet afname pinautomaten tegengaan'

Den Haag - Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem moet de afname van het aantal pinautomaten in dorpen en buurten tegengaan.

Mochten banken zich daartoe niet geroepen voelen, moet de minister desnoods een wettelijke norm instellen om hen te dwingen. Dat gaat de Tweede Kamer donderdag vragen aan Dijsselbloem.

"Binnen een straal van 5 kilometer zou iedere burger toegang moeten hebben tot een pinautomaat'', zegt CDA-Kamerlid Eddy van Hijum. Hij vreest dat de afname van het aantal pinautomaten in dorpen negatieve gevolgen heeft voor de omzet van de middenstand en minder mobiele mensen in problemen brengt.

De afgelopen vijf jaar zijn er meer dan duizend geldautomaten verdwenen, volgens banken omdat er minder behoefte is aan contant geld en veel bankzaken via internet worden geregeld. Van Hijum beroept zich echter op een onderzoek van De Nederlandsche Bank, dat heeft uitgewezen dat nog altijd meer betalingen met contant geld plaatsvinden dan via pintransacties.

Laatste reacties

  • alco1

    De banken zijn net als winkeliers commerciële instellingen. Wat geen opbrengst meer laat zien gaat er uit. Eisen dat er mogelijkheden in de dorpen moeten blijven zal dan ook gefinancierd moeten worden door het Rijk.

  • trekker123

    Een pinautomaat genereert op voorhand geen opbrengst voor de bank. Is alleen een kostenpost. Dat is dus makkelijk strepen. De klant is voor een bankier alleen een sukkel die toch aan de bank is overgeleverd. Je kunt overstappen naar een andere bank en daar tappen ze met een nog vriendelijker gezicht uit hetzelfde vaatje. Met veel excuses en dat ze het erg vervelend vinden wanneer het internetbankieren plat ligt, de helpdesk niet bereikbaar is, het personeel op het 8-uur journaal hoort dat ze ontslagen gaan worden of wanneer plotsklaps je bankrekening is geplunderd enz enz. Zolang de bonus maar overeind blijft is alles in veilige handen. Maak je vooral geen zorgen. En bejaarden kunnen ook best leren omgaan met een computer. Een bankier maak je niks wijs!

Of registreer je om te kunnen reageren.