Home

Nieuws 3 reacties

Maxime Verhagen wil af van hoge grondprijzen

Den Haag - Gemeenten zouden hun grondprijzen met 40 tot 50 procent moeten verlagen, om de woningmarkt verder te stimuleren.

Dat zei Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, maandag in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Voor de branchevereniging is verlaging van de grondprijzen een belangrijk thema voor de verkiezingen. Huizenprijzen zijn de laatste jaren met gemiddeld 20 procent gedaald. Grondprijzen dalen echter niet mee. Met name gemeenten houden vast aan oude grondprijzen. Zo blijft nieuwbouw een stuk duurder, stelt Verhagen.

Hij wees er ook op dat de grondprijzen in de periode 1995-2002 wel met 400 procent zijn gestegen. Volgens hem een 'onevenredige' prijstoename. "Als de gemeente ondernemer wil spelen en winst wil maken op zijn grond, moet je ook ondernemer zijn in slechte tijden en je verlies nemen. Net zoals echte bedrijven dat doen", aldus de oud-minister van Economische Zaken.

Laatste reacties

  • alco1

    Zo dom nog niet! Braak levert helemaal weinig op.

  • wmeulemanjr1

    Gemeenten die kunnen ondernemen? Ze kunnen alleen geld verprutsen, als ze daarna tekort komen laten ze de burger dit weer aanvullen, zo is daar de mentaliteit.

  • oorspronkelijk

    dom. laat project ontwikkelaars hun verlies nemen dat zijn de ondernemers

Of registreer je om te kunnen reageren.