Home

Nieuws 2 reacties

Maat: aftreden geeft altijd gedoe

Den Haag - Het vertrek van een bewindspersoon komt nooit gelegen, maar is een politiek feit waar LTO Nederland mee heeft te leven. Zo reageert LTO-voorzitter Albert Jan Maat op het vertrek van staatssecretaris Frans Weekers (VVD).

Weekers kondigde woensdagavond laat aan dat hij ontslag neemt. De VVD'er werd niet door de Tweede Kamer weggestuurd. Hij trok zelf de conclusie dat hij geen breed draagvlak meer heeft in het parlement. "De Belastingdienst is het financiële fundament van de overheid. Iedereen in Nederland heeft daarmee te maken. Deze professionele dienst verdient een bestuurlijk-politieke leiding met breed draagvlak in de Kamer. Ik heb in het debat dat brede draagvlak in de Kamer niet gevoeld",  aldus Weekers in het parlement.

Maat  zegt dat LTO in de afgelopen periode een goede zakelijke relatie met Weekers had opgebouwd. "We hebben regelmatig overleg gevoerd en een fikse discussie met hem gevoerd over de drinkwaterbelasting. Bij dit soort politieke feiten moet je steeds weer afwachten of er nog andere gevolgen zijn. Het geeft altijd gedoe. Nu is een bewindspersoon van de ene partij weggegaan, kennelijk omdat hem vanuit de coalitie te kennen is gegeven dat hij dat moest doen. Wat betekent dat voor andere bewindspersonen, bij voorbeeld van de coalitiepartner die er minder goed voorstaan. Je weet nooit waar de volgende bananenschil ligt."

Laatste reacties

  • alco1

    Wilde Weekers niet in het 'gelid' lopen?

  • agratax2

    Weekers wilde de uitkeringsfraude aanpakken zoals hem was opgedragen door de kamer. Reorganiseren kost tijd en veroorzaakt nieuwe problemen en de tijd en de nieuwe tijdelijke problemen werden hem niet gegund door de oppositie. Zij denken dat uitkeringsfraude op lossen door 1 pennestreek gaat, helaas hier zat nog een regelgeving van Brussel tussen. Dus rigoureuse maatregelen zijn nodig anders komt er een nieuwe slimme Bulgaar om even de uitkeringen op te strijken waar hij volgens Brussel recht op heeft en volgens de Kamer niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.