AlgemeenNieuws

Maat: aftreden geeft altijd gedoe

Den Haag – Het vertrek van een bewindspersoon komt nooit gelegen, maar is een politiek feit waar LTO Nederland mee heeft te leven. Zo reageert LTO-voorzitter Albert Jan Maat op het vertrek van staatssecretaris Frans Weekers (VVD).

Weekers kondigde woensdagavond laat aan dat hij ontslag neemt. De VVD’er werd niet door de Tweede Kamer weggestuurd. Hij trok zelf de conclusie dat hij geen breed draagvlak meer heeft in het parlement. “De Belastingdienst is het financiële fundament van de overheid. Iedereen in Nederland heeft daarmee te maken. Deze professionele dienst verdient een bestuurlijk-politieke leiding met breed draagvlak in de Kamer. Ik heb in het debat dat brede draagvlak in de Kamer niet gevoeld”,  aldus Weekers in het parlement.

Maat  zegt dat LTO in de afgelopen periode een goede zakelijke relatie met Weekers had opgebouwd. “We hebben regelmatig overleg gevoerd en een fikse discussie met hem gevoerd over de drinkwaterbelasting. Bij dit soort politieke feiten moet je steeds weer afwachten of er nog andere gevolgen zijn. Het geeft altijd gedoe. Nu is een bewindspersoon van de ene partij weggegaan, kennelijk omdat hem vanuit de coalitie te kennen is gegeven dat hij dat moest doen. Wat betekent dat voor andere bewindspersonen, bij voorbeeld van de coalitiepartner die er minder goed voorstaan. Je weet nooit waar de volgende bananenschil ligt.”

Beheer
WP Admin