Home

Nieuws 3 reacties

'Kamp kan geen kant meer op'

Loppersum - Ongeveer 30 tractoren hebben vrijdagmiddag de toegangswegen tot het gemeentehuis van Loppersum geblokkeerd. "Kamp kan straks geen kant meer op", zegt een van de chauffeurs, verwijzend naar de minister die op dat moment in het gemeentehuis de lokale bestuurders bijpraat.

Achter het gemeentehuis staan vier ME-busjes paraat.

Rond 4 uur stonden er een paar honderd mensen voor het gemeentehuis. "Kom naar buiten als je durft", roept een aantal. Ze maken flink wat lawaai, roepen leuzen die vooral zijn gericht tegen minister Kamp en houden borden en spandoeken in de lucht. 'Wie bin't zat. Loat Grunnen nait zakken', staat op een van de borden. Een kind heeft een bord in handen waarop staat: 'Henk, mij maak je blij met een snoepje. Een boze Groninger niet.'

Laatste reacties

 • biertje

  Zoals verwacht worden we in groningen blij gemaakt met een aalmoes door minister Kamp
  Eerst maar onderzoeksbureau beginnen voor energy valley kan ik tenminste nog iets profiteren van al die miljoenen ,de gewone man gaat hier financieel in ieder geval niets van merken.

 • koestal

  Kamp negeert ook nog het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen om de gaswinning drastisch te verminderen ,zo hoog is de financiele nood in Den Haag,Groningen is een wingewest,een soort kolonie van Nederland

 • agratax2

  Het is jammer dat iedereen Kamp de schuld geeft van dit reeds meer dan 50 jaar slepende proces. Er sinds 1960 geen regering geweest die gasgeld heeft geinvesteerd voor de lange termijn en al helemaal niet in Groningen. Het meeste geld is op gegaan aan socialistische speeltjes (VUT, Milieu, Melkert banen vrhuizing (Semi) Overheidsbanen die na enkele jaren weer in Den Haag terug waren) Groningen kreeg de Eemshaven een mooie kade zonder afvoerwegen, een mooie Blauwe stad, die nooit verder is gekomen dan een bouwput. Ik weet dat er iets moet gebeuren maar om nu deze regering de schuld van dit alles te geven gaat ook te ver. Alle linkse Provinciale besturen hebben Den Haag in 50 jaar niet to de orde geroepen, de huidige Comisaris is de eerste die echt zijn stem laat horen in Den Haag.

Of registreer je om te kunnen reageren.