Home

Nieuws 3224 x bekeken

Internationaal netwerk trekkerdiefstal opgerold

Roermond - De Limburgse politie heeft dinsdag in samenwerking met de Belgische en Oostenrijkse politie huiszoekingen gedaan en drie arrestaties verricht in verband met de diefstal en heling van landbouwvoertuigen.

De politie begon dinsdag in alle vroegte met het doorzoeken van een woning op een woonwagenkamp in het Limburgse Haelen en twee burgerwoningen in Roermond. Daarbij werden twee mannen uit Roermond en een man uit Haelen aangehouden.

De mannen zouden betrokken zijn bij de diefstal en heling van landbouwvoertuigen en gereedschappen, zoals lasapparatuur en groefmachines. Op de adressen is voor zover bekend geen gestolen waar aangetroffen. Een woordvoerder van de politie zegt dat het onderzoek vooral gericht is op het vinden van bewijsmateriaal. Vooralsnog is er geen onderzoek gedaan in bedrijfsgebouwen of loodsen.

De aanhoudingen houden verband met tientallen aangiften van diefstal in Brabant en Limburg. De Limburgse recherche heeft in het onderzoek maandenlang samengewerkt met de politie in België en Oostenrijk.

Bij het onderzoek in Roermond en Haelen wordt assistentie verleend door het ministerie van Defensie om onderzoek te doen naar eventuele verborgen ruimtes. De politie kondigde dinsdagmorgen aan te verwachten dat het onderzoek de gehele dag in beslag zou nemen.

Het onderzoek is vorig jaar april gestart. Bij het onderzoek bleek dat voertuigen en goederen in Nederland werden gestolen en vervolgens via België naar Oostenrijk werden vervoerd. Bij het onderzoek zijn in Oostenrijk 24 gestolen voertuigen aangetroffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.