Home

Nieuws 480 x bekeken

Inflatie eurozone zakt verder

Luxemburg - De inflatie in de eurozone is in januari gezakt tot 0,7 procent. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag op basis van een eerste raming.

In december steeg het gemiddelde prijspeil in de eurolanden met 0,8 procent. De inflatie in de eurozone is sinds oktober lager dan 1 procent, terwijl de Europese Centrale Bank (ECB) mikt op een niveau van iets minder dan 2 procent. De daling in januari is onverwacht. Door persbureau Bloomberg gepolste economen voorspelden gemiddeld een toename tot 0,9 procent.

Eurostat geeft bij de eerste schatting geen cijfers van afzonderlijke landen. Donderdag meldde het Duitse statistiekbureau op basis van een eerste schatting dat de inflatie in Europa's grootste economie deze maand is gestabiliseerd op 1,2 procent. Spanje meldde vrijdag een geldontwaarding van slechts 0,3 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.