Home

Nieuws 2 reacties

Importban kost vleesindustrie VS miljoenen

Moskou - De Amerikaanse vleesindustrie heeft over 2013 een verlies geleden van zo'n 550.000 dollar (ruim 400.000 euro) per maand als gevolg van de importban van Rusland voor Amerikaans vlees.

In totaal zou de schade over de eerste elf maanden van 2013 uitkomen op een bedrag van 5 tot 6 miljoen dollar (3,7 tot 4,4 miljoen euro). Deze bedragen heeft de Amerikaanse ambassadeur in Rusland bekendgemaakt. Het bedrag van 550.000 dollar is gebaseerd op de winsten die Amerikaanse bedrijven voor februari 2013 realiseerden op export naar Rusland.

Amerika is niet van plan om te stoppen met het gebruik van groeibevorderaar ractopamine bij de vleesproductie. Het gebruik van ractopamine is de belangrijkste reden voor de Russische importban. Amerika stelt zich op het standpunt dat de Russische eisen met betrekking tot ractopamine niet stroken met de regels van wereldhandelsorganisatie WTO.

Laatste reacties

  • geen boer

    ik heb het al zo vaak hier gezegd; laten we met z'n allen een beetje oppassen met Rusland als handelspartner. Het grens open/dicht als politiek instrument was altijd al vervelend, maar wordt met de zichtbaar toenemende assertiviteit op het wereldtoneel zo langzamerhand ondraaglijk.
    Een klein beetje Rusland is leuk, maar laat ze nooit de overhand krijgen op een bepaald product. Altijd bij de deals weg kunnen lopen, en een poeslieve kontlik houding sorteert geen effect.

  • W Geverink

    Beste geen boer. De Russen houden de grens dicht voor vlees wat ook in de Eu niet verkocht mag worden. Als de Amerikanen vlees willen verkopen aan de russen is dat heel simpel. Verkoop ze gewoon vlees dat vrij is van ractopamine.

Of registreer je om te kunnen reageren.