Home

Nieuws 4 reacties

Hardere aanpak frauduleuze faillissementen

Den Haag – Frauduleuze faillissementen worden harder aangepakt. De ministerraad heeft ingestemd met een wetsvoorstel van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) waarmee de mogelijkheden om via strafrecht harder en effectiever op te treden tegen frauduleuze faillissementen worden verruimd.

Fraudeurs ontkomen nu vaak als de curator een lege boedel aantreft. Activa van de onderneming blijken voor het intreden van het faillissement al weggesluisd en er is opzettelijk geen administratie gevoerd. Om dit beter te kunnen bestrijden, komt er een aparte strafbaarstelling van overtreding van de administratieplicht bij faillissement met een maximum van twee jaar gevangenisstraf. Die strafbaarstelling biedt tevens een aanknopingspunt om de gang van zaken rond een faillissement te onderzoeken en eventuele fraudepraktijken bloot te leggen. Ook het failliet laten gaan van ondernemingen met als doel persoonlijke verrijking wordt harder aangepakt.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  goede zaak, maar zou het ook eens niet nodig zijn om bestuurders en ambtenaren persoonlijk voor hun fouten te laten boete, ik heb meer last van die personen als van fallisementen

 • grasspriet

  misschien worden ze eindelijk wakker in Den Haag.
  Ik weet wel iemand in de mest en fourage die de boel echt heeft bel.... en zijn eigen zakken heeft gevuld voooor dat hij failliet ging.
  Ik hoop dat de rechter hem als eerste flink aanpakt.

 • drikhend

  Beste Grasspriet . Een kale kip plukken luk de meeste niet . En in de gevangenis wordt deze figuur gezien zijn leeftijd alleen maar slechter en dus nog gevaarlijker . Laten werken onder toezicht en de schade terug laten betalen al duurt het bij wijze van spreken 100 jaar . Hoe moet het anders .

 • Roelof Wijnholds

  Wilt u weten hoe V&J de bedrijfstak fraude heeft gefaciliteerd dan kunt u VARA ZEMBLA 'fraudeland Nederland' van december 2012 eens gaan bekijken en onze Ivo was als verantwoordelijke minister uitgenodigd uitleg te geven maar kwam niet opdagen!

Of registreer je om te kunnen reageren.