Home

Nieuws 1422 x bekeken

Gezinsbedrijf domineert Duitse landbouw voor 90 procent

Wiesbaden - Het gezinsbedrijf is in de Duitse landbouw onveranderd de dominerende factor, zo blijkt uit het vrijdag door het Statistische Bundesamt gedeeltelijk gepubliceerde nieuwe driejaarlijkse onderzoek over de structuurontwikkeling in de sector.

Van de 285.000 door de statistici getelde bedrijven worden er 256.000 in gezinsverband gerund. Dat is een aandeel van 90 procent. Het aandeel in het areaal (in totaal 16,7 miljoen hectare) is echter 65 procent. Tevens is ruim de helft (52 procent) van de gezinsbedrijven een nevenbedrijf dan wel hobbybedrijf. De gemiddelde bedrijfsgrootte groeide qua areaal in vergelijking met het onderzoek van 2010 met 3 hectare naar 59 hectare. Het aantal bedrijven daalde met 5 procent. Het aantal in de sector werkende arbeidskrachten daalde met 6 procent naar een slordige 1 miljoen inclusief de 506.000 personen arbeidskrachten uit het gezin. Het complete onderzoek denkt het Bundesamt in april te kunnen publiceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.