Home

Nieuws 1439 x bekeken 1 reactie

Geen ruimere fiscale vrijstelling agrarisch natuurbeheer

Den Haag – Er komt geen verruiming van de gedeeltelijke fiscale vrijstelling voor subsidies voor Agrarisch Natuurbeheer. Staatssecretaris Sharon Dijksma gaat de bestaande fiscale vrijstelling voor subsidies voor niet-agrarisch natuurbeheer niet uitbreiden. Dat schrijft ze in een Kamerbrief in antwoord op vragen van Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie.

Volgens Dijksma is er alleen voor landschapsbeheer binnen het agrarisch natuurbeheer sprake van een belastingvrijstelling. Voor een boer gelden de volgende voorwaarden: de subsidie heeft betrekking op het onderhoud of de aanleg van landschapselementen en als hij percelen natuurterrein beheert moet de subsidie ontvangen worden voor functieverandering, inrichting of beheer van de natuurterreinen en de daarop gelegen landschapselementen.
Als de vrijstelling van toepassing is hoeft geen inkomsten- of vennootschapsbelasting betaald te worden over de ontvangen subsidie, maar zijn de kosten die er mee samenhangen niet aftrekbaar.

Eén reactie

  • koestal

    Dus wel subsidie ,maar geen belastingvrijstelling,terecht !

Of registreer je om te kunnen reageren.